Adobe kuria Lightroom lygio aplikaciją iOS prietaisams

Adobe Lightroom produktų grupės vadovas Tom Hogray pademonstravo ankstyvą, dar neįvardintos aplikacijos, skirtos nuotraukų redagavimui iOS įrenginiuose, įskaitant ir RAW, prototipą.

Photohop meistro Scott Kelby svetainėje „The Grid“ parodytos Lightroom’iškos iOS aplikacijos galimybės redaguoti RAW failus, esančius kompiuteryje, mobilaus įrenginio pagalba.

Hogarty nebuvo labai iškalbingas apie aplikacijos galimybes, bet pasakė kad aplikacija kuriama kaip pilnos, kompiuterinės Lightroom versijos kompanionas. Dabartinėje stadijoje aplikacija palaiko pagrindinius Lightroom vaizdo failų redagavimo parametrus: ekspoziciją, šviesumą, šviesių ir šešėlyje esančių tonų valdymą, baltos spalvos balansą bei yra sinchronizuojama per Cloud ir gali paveiksliuką padidinti 100% suteikiant galimybę detaliai apžiūrėti visas nuotraukos dalis.

Naujoji iOS aplikacija paveldės naujosios Lightroom 5 beta versijos galimybę generuoti iš RAW failų mažesnius, suspaustus DNG failus leidžiančius greičiau ir efektyviau tvarkyti didelį vaizdo failą.

Demonstracijai Hogray naudojo iPad 2. Jis minėjo, kad kai kurie procesai per sudėtingi šio įrenginio procesoriui, bet komanda tai žino apie mobilių prietaisų ribotas galimybes.

Išsaugoti straipsnį: Pocket

Informacija atspausdinta iš: Ramūno Blavaščiūno (iSapiens) – blogas
http://isapiens.blavasciunas.com/2013/05/adobe-kuria-lightroom-lygio-aplikacija-ios-prietaisams/