Žuvusio kolegos Anton Hammerl šeimą pasaulio fotografai remia nuotraukomis

Temos:

Žymos:

Susiję straipsniai:

Dalintis straipsniu:

Jei patinka mano blogas:

Žuvusio kolegos Anton Hammerl šeimą pasaulio fotografai remia nuotraukomis

Anton’as Bregoje. Unai Aranzadi nuotrauka
Anton’as Bregoje. Unai Aranzadi nuotrauka

Keli gerai fotografijos pasaulyje žinomi fotografai susivienijo ir įkūrė fondą skirtą trims Anton’o vaikams. Pinigai gauti už išskirtinai interneto svetainėje www.friendsofanton.org parduotus darbus bus skirti apmokėti Anton’o vaikų – vienuolikmetės Auroros, septynmečio Neo ir šešių mėnesių Hiro išsilavinimo išlaidas. Šio fondo veiklą remia ir visas dotacijas tvarko ne pelno organizacija “Žurnalistai be sienų”.

Svetainė www.friendsofanton.org prdėjo gyvuoti 2011 m. rugsėjo 5 dieną, praėjus lygiai penkiems mėnesiams nuo Anton Hammerl nužudymo Libijoje.

Tarp įkūrusių šį fondą buvo ir trys Anton’o kolegos buvę šalio jo kai jis buvo nušautas: fotožurnalistas Manu Brabo ir žurnalistai Clare Morgana Gillis ir James Foley. Iš kart po to kai Anton’as buvo nušautas jie buvo suimti ir neteisėtai kalinti šešias savaites.

“Kai Anton’as būdavo su mumis ir kalbėdavo apie savo vaikus, jo žodžiuose būdavo tiek meilės ir šilumos, kad mes negalėjome likti nuošalyje nebandydami padėti jiems po jo žūties”, kalbėjo Folei, kuris kartu su Brabo grįžo į Libiją nušviesti kovos pabaigos.

Savo fotografijas aukoja tokie garsūs fotografai kaip David Burnett, Kenneth Jarecke, João Silva, Bruno Stevens, Q. Sakamaki, Greg Marinovich, Andrew Testa, João Pina, Matt Black, Teun Voeten, Teru Kuwayama, Leonie Marinovich ir Jody MacDonald. Artimiausiu metu parduodamų darbų sąrašas bus dar papildytas garsių fotografų darbais. Kolekcionieriai, šiam kilniam tikslui skirtus darbus galės įsigyti ribotą laiką.

“Mes tikimės, kad žmonės iš viso pasaulio pirks šiuos nuostabius darbus. Tuo pačiu svetainė bus ir galerija eksponuojanti keletą geriausių pasaulyje fotografijų”, kalbėjo Clare Morgana Gillis, kuri vyks į Londoną rugsėjo 8 d. pagarbti Anton’o Hammerl atminimo.

Anton Hammerl, buvęs The Saturday Star redaktorius ir vyresnysis fotografas Johanesburge, gyveno Londone su žmona Penny ir dviem vaikais kai, kaip laisvai samdomas fotografas, dviems savaitėms, išvyko į Libiją nušviesti ten užsiplieskusio konflikto įvykių. Kaip laisvai samdomas fotografas jis nebuvo remiamas jokios organizacijos ar redakcijos.

Šešias savaites buvo tikima, kad Hammerl yra gyvas ir įkalintas Gadaffi rėžimo. Tomis nežinios savaitėmis, Hammerl šeima organizavo geltono kaspino kampanijas, žiniasklaidos atstovų padedama surinko 35000 parašų po peticija reikalaujančia leisti susisiekti su Anton’u, kai 2011 m. rugpjūčio 5 d. paaiškėjo, kad Anton’as buvo nušautas.

Daug žmonių ir organizacijų nori padėti Anton’o vaikams. Svetainės www.friendsofanton.org gyvavimas nebūtų įmanomas be tokių organizacijų kaip PhotoShelter, Emphas.is, Steven’o Vincent’o fondo, digitaltechparis.com, “Žmogaus teisių stebėtojų”, “Žurnalistų apsaugos komiteto” ir “Žurnalistai be sienų” pagalbos, patarimų ir paramos.

Anton Hammerl palaikai iki šiol nėra gražinti jo šeimai.

Išsaugoti straipsnį: Pocket

Informacija atspausdinta iš: Ramūno Blavaščiūno (iSapiens) – blogas
http://isapiens.blavasciunas.com/2011/09/hello-world-2/