Office 365: ar tai ką nors reiškia Mac vartotojams

Temos: Mac, macOS, Microsoft

„Microsoft Office 2013“ yra skirtas tik Windows operacinei sistemai. „Office 365“ neturi nieko tokio dėl ko reikėtų atsisakyti „Microsoft Office 2011 for Mac“ - tai tas pats 2011 „Office“ paketas, kurį „Mac“ vartotojau jau porą metų sėkmingai naudoja, tik kitaip licencijuojamas.

„Office 365“ prenumerata kainuos (10€ mėnesius arba 99€ metams). Ši „Office“ paketo prenumerata leis atsisiųsti ir įdiegti „Microsoft Office“ programas penkiuose „Mac“ kompiuteriuose, tačiau tai bus tas pats, šiek tiek modifikuotas, „Microsoft Office 2011“.

Jei norite naudotis „Office 365“ ir turite įdiegę „Microsoft Office 2011“ - turėsite jį išinstaliuoti ir iš naujo įdiegti per „Office 365“. Išskyrus tai, kad šią „Microsoft Office“ versiją galėsite įsidiegti 5-se kompiuteriuose ir jos licencija yra „prenumeratos“ tipo, lyginant su „Microsoft Office 2011 for Mac“, joje nieko naujo nerasite.

Mac vartotojai, kurie įsigis Office 365 taip pat gaus 20 GB vietos SkyDrive debesyne ir 60 minučių per mėnesį Skype pokalbių.

Viena iš ženklesnių „Office 365“ naujovių yra „Office on Demand“, tai paslauga leidžianti „Word“, „Excel“ ar „PowerPoint“ programas paleisti kompiuteryje su „Windows 7“ ar „Windows 8“ operacine sistema, per Internetą, net jei tame kompiuteryje jos ne įdiegtos. Tačiau, ši paslauga yra teikiama tik kompiuteriuose su „Windows“ operacine sistema, o ar ji taps prieinama ir „Mac“ naudotojams lieka tik spėlioti, bet laikas parodys.

Beje Office 365 diegiamas per internetą, tad „Windows“ operacinės sistemos vartotojai, matyt, taip pat turės apsipasti su mintimi, kad instaliacinių disų kolekcija namie mažės, o ilgainiui gal net atsiras ir „Windows“ operacinei skirti kompiuteriai, kaip ir „Mac“, bus be savo svarbą prarandančių CD/DVD skaitytuvų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų