Fortune 500 - Apple aplenkė industrijos titanus

Žurnalas Fortune paskelbė savo kasmetinį geriausių Amerikos kompanijų 500-tuką.

Šiais metais, Fortune 500 sąraše – Apple užima 6 vietą. Per fiskalinius metus Apple pajamos šoktelėjo pakankamai, kad kompanija pakiltų per 11 laiptelių aplenkdama paprastai lentelės viršuje besipuikuojančius industrijos gigantus, tokius kaip General Motors, General Electric, Ford Motor, AT&T, HP ir Verizon Communications.

Apple dabar aukščiausiai vertinama technologinė kompanija. Antroje, technologinių kompanijų vietoje yra HP, nukritusi bendroje lentelėje į 15 vietą, o trečioje Dell — 51-a vieta bendroje lentelėje.

Pirmoje vietoje - Amerikoniškoji Maxima – 1962 metais, Semo Voltono įkurtas didžiausias mažmeninės prekybos tinklas pasaulyje (pagal gaunamas pajamas) Wall-Mart, kurį aplenkti norėdama Apple turėtų patrigubinti savo metines pajamas. Už Apple metinį pelną – 41.7 milijardus JAV$, didesnis tik pas antrą vietą lentelėje užimančią Exxon Mobil (44.9 milijardai JAV$).

Fortune 500 10 pirmų kompajinų, 2013
Šaltinis: Fortune
Nuoroda: norintiems peržvelgti visą 500-tuką ir paskaityti trumpą aprašymą apie kiekvieną iš kompanijų. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, kad lentelė interaktyvi ir kompanijas galima surūšiuoti pagal gautą pelną, industriją, darbuotojų skaičių ir t.t.
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų