Apple priedų kontrolė

Tema: Apple

Kai rugsėjo mėnesį Apple pristatė iPhone 5, vienas iš tuojau dėmesį patraukiančių pakeitimų buvo nauja, siauresnė „Lightning“ jungtis, pakeitusi eilę metų iPrietasuose naudotą kur kas platesnę 30-ies kontaktų jungtį. Taip vien pakeisdama jungtį Apple pavertė nereikalingo šlamšto krūva visus priedus, kuriuos turėjome anksčiau įsigiję (kalbu apie tuos, kuriems iPhone 5 nebuvo pirmasis Apple prietaisas).

Tačiau „Lightning“ priedų pasirinkimas kur kas skurdesnis, nei kad buvo 30 kontaktų jungtį turintiems Apple įrenginiams. To priežastis to - „Lightning“ jungtyje esanti mikroschema su įprogramuotu unikaliu serijiniu numeriu. Kai kompanija norinti gaminti ar gaminanti priedus Apple įrenginiams pasirašo su Apple sutartį ir tampa MFi programos nare, ji iš Apple gali užsisakyti tas mikroschemas. Serijinis mikroschemos numeris leidžia identifikuoti priedo gamintoją.

Mikroschemą įmanoma nukopijuoti ir naudoti nelicencijuotų produktų gamybai. Tačiau anot Apple, greičiausiai, ji neveiks taip pat gerai kaip originali. Su „Lightning“ jungtimi Apple sukūrė sau papildomą galimybę kontroliuoti gamintojus ir jei nusipirkote ne originalų laidą su „Lightning“ jungtimi - jis vieną dieną gali imti ir nustoti veikęs, ir ne todėl kad sugedo, bet todėl, kad Apple atjungė nelicencijuotą priedą programiškai, nes dabar tokia galimybė yra.

Apple testuoja kitų gamintojų priedus savo laboratorijose prieš pradėdama juos pardavinėti Apple Store, taip stengdamasi užtikrinti, kad vartotojo įsigijusio Apple prietaisą patyrimai naudojantis juo bus patys geriausi.

Aš pritariu šiam Apple žingsniui, nes iš savo patirties galiu pasakyti, kad priedų kokybė yra labai svarbi. Neretai, tenka girdėti, kai „kažkas negerai su iPrietaisu“ tai kompiuteris jo nemato, tai nesikrauna baterija trumpai laiko - daugumoje atvejų yra naudojami neoriginalūs laidai ir nusipirkus originalų - problema dingsta.

Iš savo patirties, ne su Apple produktu, galiu pasakyti, kad turėjau Microsoft’o grotuvą. Po kurio laiko sugedo pakrovėjas ir Microsoft - niekuo negalėjo padėti ir pasiūlė tiesiog nueiti į parduotuvę ir nusipirkti bet kokį kitą. Ką aš ir padariau - nusipirkau reikalavimus atitinkantį pakrovėją. Po dviejų savaičių mano grotuvas „iškepė“ tiesiogine ta žodžio prasme ir aš būčiau linkęs dėl to labiau kaltinti Kinietišką pakrovėją, o ne Kinietišką „Microsoft“ grotuvą. Nesikreipiau į Microsoft dėl to, nes nors ir jų patartas supratau, kad garantijos nebus, nes naudotas ne originalus pakrovėjas. Pamoką išmokau - kuo toliau nuo Microsoft ir neoriginalių dalių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O kiek pigiausiai kainuoja tas neoriginalus laidas? :/
    Šiaip brangokai nori... Aš dabar galvoju pirkti automobiliui pakrovėją USB, tai prisiskaičiau tavo, tai paranoja patrigubėjo... Nes aš baisiai nepasitikiu tais kinietiškais pakrovėjais... iPhoną baisu kišti į usb pakrovėją už vieną svarą... :/

  2. Pas mane visi iPrietaisai dar su senąja jungtimi, tai nesidomėjau naujųjų kainomis, bet manau, rasti galima už įvairius pinigus, klausimas tik kiek jie patikimi. Automobilyje naudoju Belkin dual USB port charger. Galima iš karto du USB įrenginius pajungti ir pirkau Apple Store, tai ir veikia jau 3 metai be vargo. Nežinau ar verta labai stipriai taupyti kai įrenginys ne du svarus kainuoja - išlėks ir nepasiskųsi nei laido už vieną £ gamintojui, nei Apple ir gausis taip, kad "skūpus moka du kartus".

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų